Gecertificeerde IT-professionals verdienden significant meer dan hun niet-gecertificeerde collega’s.

Een hogere productiviteit, een groter salarispotentieel, minder kennishiaten en snellere probleemoplossing zijn de belangrijkste voordelen van IT-certificeringen.

Dat blijkt uit de tiende IT Skills & Salary Report van IT-opleider Global Knowledge, waaraan meer dan 14.000 IT- en businessprofessionals hebben deelgenomen. Een van de belangrijkste conclusies uit het rapport is dat er een mismatch is tussen de huidige vaardigheden van IT-professionals en de kennis die eigenlijk nodig is om doelstellingen te halen. Meer dan twee derde van de IT-besluitvormers geeft aan dat er sprake is van kennishiaten.

“De belangrijkste reden hiervan is volgens hen dat organisaties te weinig investeren in het ontwikkelen en trainen van de medewerkers. De kennishiaten leiden tot meer stress bij werknemers, zorgen voor een lagere kans op het behalen van kwaliteitsdoelstellingen, geven vertragingen in de product- en serviceontwikkeling en de uitrol van hardware en software, en leiden tot omzetverlies”, licht Petra Eikenboom van Global Knowledge Nederland toe.

Het merendeel van de IT-besluitvormers geeft aan dat de kosten van certificeringen zichzelf terugverdienen in de vorm van hogere productiviteit, snellere probleemoplossing en minder kennishiaten. Daarnaast verdienen gecertificeerde IT-professionals wereldwijd significant meer dan hun niet-gecertificeerde collega’s. Gecertificeerde IT-besluitvormers in Noord-Amerika verdienen gemiddeld 8,9 procent meer dan hun niet-gecertificeerde collega’s; in Europa is dit verschil zelfs 13%. Deelnemers aan het onderzoek geven ook aan dat er een correlatie is tussen certificering en baanzekerheid en baantevredenheid.

Veel vraag naar cloud- en securityskills

Uit het onderzoek van Global Knowledge blijkt verder dat de prioriteiten van organisaties liggen bij cloud computing, cybersecurity en virtualisatie, uitgerekend de lastigste terreinen om gekwalificeerde professionals te vinden. De krapte op deze terreinen betekent vaak ook een hoger salaris voor deze professionals. Uit het onderzoek blijkt dat professionals in cybersecurity in totaal het hoogste salaris hebben van alle IT-professionals. Het wereldwijde gemiddelde jaarsalaris voor deze professionals is 82.200 euro. Professionals in cloud computing staan ook in de top vijf, met wereldwijd een gemiddeld salaris van € 70.736.

Uit het onderzoek blijkt dat organisaties steeds vaker problemen hebben om IT-vacatures ingevuld te krijgen. Dit probleem wordt vergroot door het hoge tempo waarin personen en organisaties met nieuwe technologieën moeten gaan werken. “De gemiddelde levenscyclus van een IT-product wordt steeds korter, en de kennishiaten worden dieper. Organisaties kunnen zichzelf niet uit deze problemen kopen. Ze moeten hun eigen mensen trainen op de juiste vaardigheden”, aldus Sean Dolan, President en Chief Executive Officer van Global Knowledge. ” Bron: https://www.agconnect.nl

 

Pin It on Pinterest

Share This